Şehir içinde değil de daha güvenli ve bisiklet sürmeye dala elverişli bir yerlerde bisiklete binmek istediğinizde, bisiklet taşıyıcıları oldukça önemli hale geliyor. Benim kullandığım model,
Thule Freeway modeliydi. Thule markasının bu tip taşıma aparatlarında son derece güvenilir bir marka olduğunu söylemeliyim.

Pek çok muhafaza ve taşıma aksesuarı da üreten Thule'nin, bu araç arkası taşıyıcısı, öyle çok da pahalı bir model değil. Bir yılı aşkın süredir kullanıyorum ve hiçbir sorunla karşılaşmadım. Yan kısımlarında bulunan iki adet kilit tokasını gevşettiğinizde dümdüz bir hale geliyor. Böylece, kullanmadığınız zamanlarda rahatlıkla bagaja koyabiliyorsunuz. Bu tokaların kırıldığına şahit oldum başka arkadaşlarımın kullandığı modellerde ancak benim başıma hiç gelmedi. Bu kırılma, taşıma esnasında değil, tokanın açılıp kapanması sırasında gerçekleşmiş. Thule firması, ücret talep etmeden o parçanın değişimini gerçekleştiriyor. Aparatı satın alırken üç bisiklete kadar taşıyabileceğim söylenmişti ama çok da inanmamıştım açıkçası. İki alüminyum bisiklet taşırken hiçbir problemle karşılaşmadım ancak üçüncüsüne cesaret edememiştim zira sürüş esnasında aparattan bazen gıcır gıcır sesler geldiği oluyordu. Mecbur kaldığım bir gün, üçüncü bisikleti de ekleyip taşıdım. Sonrasında ise sağlamlığından yana hiçbir şüphem kalmadı. Üstelik taşıdığım bisikletlerin üçü de alüminyum bisikletti. Yani, yaklaşık 30-35 kg yük taşımıştı.
Bisikletleri taşırken dikkat edilmesi gereken nokta, bisikletleri bir ters bir düz şekilde koymanız gerektiği. Yani, bir bisikletin gidonu, diğer bisikletinin arka tekerleğinin hizasına denk gelecek şekilde sabitlenmeli. Ayrıca bisiklet taşırken aracınızı her zamankinden biraz daha dikkatli kullanmalı ve bisikletlerinizin güvenliği için 100 km/h üzeri hızlara çıkmamaya özen göstermelisiniz. Aparatı arabaya sabitlerken, toplamda 6 adet bağlantı noktasından arabanıza aparatı kıstırıyorsunuz ve bu bağlantı noktalarını tutan kayışları mümkün olduğunca gergin vaziyette sabitliyorsunuz. Aparatı monte edip bisikletleri yerleştirdikten sonra gerginlikte ufak da olsa bir değişiklik olabiliyor. Bisikletleri aparata oturttuktan sonra da kayışların gerginliğini kontrol etmenizde fayda var.
Başka markaların daha ucuz modellerini de kullanabilirsiniz ancak benim size tavsiyem 100-150 lira barajının altına inmeyen modeller arasından seçim yapmanız. Kalitesi düşük ürünler, bisikletinizin ve hatta arabanızın zarar görmesine sebep olabilir. Dikkat etmeniz gereken noktalar, arabaya temas noktalarının sağlamlığı, arabanızı çizmeyecek olması ve arabanıza tamamen uyumlu olmasıdır. Thule veya herhangi bir başka marka satın alırken, öncelikle arabanıza bir takın. Tamamen uyumluysa, gönül rahatlığı ile satın alabilirsiniz.
Peki kaportayı tutan yerler boyaya zarar veriyor mu? Bisikletlerin taşınması önemli ancak asıl önemli olan bağlantı ekipmanlarının arabaya zarar verip vermemesi buna açıklık getirebilirseniz benim gibi ürün hakkında bilgi arayanlara daha çok faydası olacaktır.
YanıtlaSilAynı aparatı üç farklı araçta kullandım. Hala kullanmaktayım. Herhangi bir zarar vermedi boyalarına veya camına. İçiniz rahat bir şekilde kullanabilirsiniz.
YanıtlaSilTesekkurler inceleme icin. Ben soyle bir ekleme yapayim. Eger aracinizda elektrikli bagaj varsa thule tamamen metal oldugu icin agirlik yapiyor ve bagajiniz bu agirligi aşıp kendiliginden acilamiyor. Hatta açık vaziyette de kalamıyor. Hafif olan modeller bu durumda daha iyi.
YanıtlaSilGünaydın, bisiklet taşıyıcı almam gerekiyor, bu kadar kolay anlaşılabilir bir açıklama insanı mutlu ediyor, varolun. :-)
YanıtlaSil